AURORA og Ketil Mosnes prater sammen

Vvv21 aurora kjetil mosnes 210616

Viktoria Aksnes, privat

I det siste innslaget på årets konferanseprogram inviterer vi til en uformell samtale med artisten AURORA. Som en av de norske artistene med størst internasjonal suksess de siste årene kan vi anta at 25-åringen fra Os har en og annen historie på lager. Samtalen ledes av musiker og skribent Ketil Mosnes, og de to har varslet at de ønsker 'minimal planlegging og maksimal improvisasjon' rundt arrangementet. Vi vet altså ikke helt hva de to kommer til å snakke om, men det blir neppe kjedelig!

AURORA

Aurora's første låt ble sluppet i 2012, da hun var 16 år. Siden har hun gitt ut tre album og turnert verden rundt. Aurora har blant annet spilt på Lollapalooza, Glastonbury, Coachella og Oscar-utdelingen. Med hits som «Running with the Wolves», «Runaway», «Forgotten Love», og «Queendom» har hun opparbeidet seg en massiv fanskare, og fått stor oppmerksomhet langt utenfor landegrensene. Musikken hennes har over 1 milliard streams, og hun har bidratt med låter i flere internasjonale filmer og spill.

Det siste året har låten Runaway tatt av: bare på Spotify ligger den på over 270 millioner streams, som har ført til 15 millioner månedlige lyttere.

Ketil Mosnes

Ketil Mosnes er en skribent, fotograf og deltids-musiker som blant annet har utgitt samtaleboken Liner Quotes: AURORA i 2018. I boken følger han Aurora Aksnes rundt på turné, der hun deler sine betraktninger om musikerlivet og livet generelt. Dette er første gang Ketil intervjuer noen foran et publikum, men han har lovet å se på alle sesongene av Skavlan i forkant, slik at han blir kjempeflink.