Den Nye Vinen

Vvv21 voisey 210903

Voisey har blitt en populær og viktig internasjonal plattform hvor produsenter, låtskrivere og artister møtes for å skape musikk, sammen. Resultatet er et musikkformat som er perfekt for det nye musikk-konsumet og som bryter med det standardiserte låtformatet. Etter kun to år på markedet ble Voisey kjøpt av Snap Inc, moderselskapet til Snapchat.

To av gründerne bak Voisey, Pål og Erlend, kommer til Vill Vill Vest for å snakke om hvordan Voisey inspirerer og samler en ny generasjon av låtskrivere og artister til samarbeid på kryss og tvers av landegrenser, og hvordan mobiltelefonen kan være den eneste verktøyet du trenger for å skape morgendagens hits.


Samtalen ledes av ingen ringere enn ringrev i norsk musikk-tech; Trond Tornes (Artspages, Phonofile, Noordrights, Amplify).Pål Wagtskjold-Myran:

Pål hadde 15 års fartstid som artist, låtskriver, produsent og mentor før han i 2014 var med å starte det norske musikk-tech selskapet Soundio. Dette selskapet skapte den prisbelønte dj appen Vibble og ga senere liv til Mundu, en digital plattform for musikkterapi.

I 2018 startet han, sammen med sitt norsk-britiske gründerteam, det britiske selskapet Voisey. Etter å ha vært på markedet i litt under to år ble Voisey solgt til Snap Inc, moderselskapet til Snapchat, hvor han nå er med å lede videreutvikling av Voisey plattformen.Erlend Drevdal Hausken:

Erlend har bred bakgrunn fra kommunikasjon og merkevareutvikling. Han har jobbet med flere av verdens største merkevarer hvor hans arbeid har blitt omtalt i en rekke internasjonale tidsskrifter. I 2014 var han med å starte det norske musikk-tech selskapet Soundio. Dette selskapet skapte den prisbelønte dj appen Vibble og ga senere liv til Mundu, en digital plattform for musikkterapi.

I 2018 startet han, sammen med sitt norsk-britiske gründerteam, det britiske selskapet Voisey. Etter å ha vært på markedet i litt under to år ble Voisey solgt til Snap Inc, moderselskapet til Snapchat, hvor han nå er med å lede videreutvikling av Voisey plattformen.Trond Tornes:
Etter å ha jobbet med musikk innen kommunikasjon, internasjonal booking og management, gikk han over til å jobbe med teknologi og musikk gjennom selskapene UCM, Artspages, Phonofile og nå NoordRights. Han har i disse sammenhengene jobbet med branding, kommunikasjon, markedsføring, strategi, internasjonalisering (med arbeid i London, NY, LA, Sør Afrika m.m).