NEMAA presenterer: Hvordan får vi de beste folkene inn i bransjen?

Vvv12 NEMAA 210907

En panelsamtale om rekruttering til framtidens kultur-Norge.

I musikkbransjen finnes det folk med utallige kombinasjoner av erfaringer og utdanninger. Koronakrisen har synliggjort hvor viktige alle ledd i musikknæringens økosystem er - og at kulturopplevelser er det folk har savnet mer enn noe annet. Selv om pandemien vil prege bransjen vår i lang tid framover vet vi at næringen sysselsetter mange kloke hoder - og det er grunn til å tro at en samlet og attraktiv bransje vil sørge for god gjenoppbygging og videre vekst for norsk musikkliv. På den andre siden av koronakrisen er det varslet en kompetanseflukt, men kan og bør vi se på dette som en rekrutteringsmulighet? Hvordan finner og beholder vi de beste folkene? Og hva finnes, eller mangler, av utdanningsløp for å bygge opp en enda sterkere og mer mangfoldig musikkbransje?Moderator: Karen Sofie Sørensen
Karen Sofie er daglig leder i Kulturrom. Hun har tidligere vært daglig leder for Brak i Bergen, har drevet Bruket bar og scene i Oslo, er styremedlem i Music Norway og har tidligere sittet i styret til Norske Konsertarrangører og Vill Vill Vest.


Lena Midtveit
Lena er Administrerende Direktør i Sony Music Norway AS. Hun har jobbet i musikkindustrien i Norge siden 1993. Først i BMG Norway AS hvor hun jobbet innen områdene fra økonomi, promo, marketing til Markedsdirektør. Høsten 2000 tok hun over som Daglig Leder og siden Administrerende Direktør for BMG. I fusjonen mellom BMG og Sony Music 2005 fikk hun rollen som Administrerende Direktør og har siden ledet selskapet i Norge. Sony Music Norway er et av de største plateselskapene i Norge og er medeiere i selskaper som Nora Collective AS, Petroleum Records og Popular Demand. www.sonymusic.no


Merete Moum Lo
Merete er daglig leder for Pstereo i Trondheim. Hun har en bachelorgrad i kulturarbeid fra Høgskolen i Telemark (nå USN), kombinert med hundrevis av frivilligtimer på Kroa i Bø. Hun er gründer og styreleder for barnefestivalen Juba Juba, var med å starte og drifte Byscenen i Trondheim og har arrangørerfaring fra en rekke festivaler. Merete er også styremedlem i Norske Konsertarrangører og Balansekunst.


Aleks Wilhelmsen
Aleks er daglig leder for bookingbyrået Standing Ovation i Bergen som representerer artister som Sigrid, AURORA, Silja Sol, Miss Tati, Lars Vaular, dePresno, iris m.fl.. Han begynte i det små som bookingansvarlig for Aktive Studenters Forening (ASF) i 2010 som student og fortsatte som festivalsjef for Eggstockfestivalen, og som arrangementsansvarlig i AKKS Bergen der han var en av initiativtakerne bak arrangørgruppen UFLAKKS. Aleks har jobbet som bookingagent siden 2012 da han startet sitt eget bookingbyrå ATW Booking, og har vært en del av Standing Ovation siden 2014.