Nye takter: penger - hvem får hva?

Vvv21 konf slipp5 hvemfaar 210823

Hva gjør man når én inntektsstrøm tørker ut og en annen flommer over?I en bransje i stadig forandring, og hvor alt er mulig å forhandle, er det vanskelig å vite hvordan kaken skal fordeles. Der man tidligere spilte live for å promotere platesalg, er det nå snudd på hodet.

Alle ledd jobber mot samme mål og har betydning for artistens suksess, men enkelte skaper en betydelig større del av inntekten. Blir kaken delt riktig i 2021?


Lena Midtveit
Lena er Administrerende Direktør i Sony Music Norway AS. Hun har jobbet i musikkindustrien i Norge siden 1993. Først i BMG Norway AS hvor hun jobbet innen områdene fra økonomi, promo, marketing til Markedsdirektør. Høsten 2000 tok hun over som Daglig Leder og siden Administrerende Direktør for BMG. I fusjonen mellom BMG og Sony Music 2005 fikk hun rollen som Administrerende Direktør og har siden ledet selskapet i Norge. Sony Music Norway er et av de største plateselskapene i Norge og er medeiere i selskaper som Nora Collective AS, Petroleum Records og Popular Demand. www.sonymusic.no


Lasse Kinden Endresen
Lasse er bookingagent og partner i ACT Entertainment. Han representerer artister som Kjartan Lauritzen, Sushi x Kobe, No.4, Kamelen, og Musti.


Pernille Torp-Holte
Pernille eier og leder et av Norges ledende managements: Heartbeat AS, og jobber som manager for blant annet Frida Ånnevik, Silya Nymoen og Sol Heilo m.fl. Hun startet sin karriere i musikkbransjen i 1995 i Virgin Records Norway der hun gjennom en årrekke jobbet som promotion ansvarlig, produktsjef og marketing manager med norsk og internasjonalt repertoar. Gjennom årene i Virgin var Pernille med å signe, markedsføre og prosjektlede norske artister som Lene Marlin, Morten Abel, Madrugada, Røyksopp, Turboneger, og jobbet også med internasjonale prosjekter som George Michael, Spice Girls, Rollings Stone, Massive Attack, Smashing Pumpkins m.fl.. Siden har var hun med å drive Unit AS, før hun i 2011 startet Heartbeat AS som representerer omkring 10 artister & profiler. Gjennom Heartbeat AS har Pernille også vært prosjektleder for Spellemannprisen gjennom nesten 10 år, hatt bookingansvaret for VGlista Topp 20, og hatt castingansvaret samt vært musikkprodusent for TV2-suksessen «Hver gang vi møtes».


Ivar Peersen
Ivar er styreleder i GramArt, og er til «daglig» komponist, gitarist og bandleder for Enslaved. Gjennom Peersen Production AS produserer han konserter og festivaler m.m. Står bak plateselskapet By Norse og den nordiske avdelingen av managementet AISA Music; AISA Nordics (Karin Park, Årabrot, Wardruna)


Moderator: Fredrik Forssman
Fredrik har lang erfaring innen musikkbransjen fra blant annet Blå, Rockefeller og Megafon booking/management. Han var en av hovedpersonene bak prosjektet «Nye Tvibit» – nå et Musikkens Hus og kreativ hub i Tromsøs gamle brannstasjon. Fredrik er i dag faglig ansvarlig for RYK, det regionale musikkontoret for Nord-Norge.