Nye takter - visuell identitet

Vvv21 konf slipp3 3 210813

I 2021 er musikk et audiovisuelt fenomen. Man må knekke kodene for diverse plattformer og produsere innhold på løpende bånd. Boy Pablo og Alan Walker har på hver sin måte brukt Youtube og andre plattformer for å nå ut - og de har virkelig lykkes! I denne samtalen forteller Kristian Berg (Senior Creative Director i Mer / Alan Walker) og Fabio Enzo (manager 777 / Boy Pablo) om hvordan de jobber med kommunikasjon, innhold og det visuelle uttrykket til artistene.


Fabio Enzo
Benjamin Fabio Matthiesen (24), eller Fabio Enzo som han er mer kjent som, er Art Director og manager for Boy Pablo, står bak klesbutikken Homesick, esportklubben 777 Esport, er Creative Director i plateselskapet 777 Music og Youtube-kanalen 777tv. Hoppet av markedsføringsutdanning i London for å være manager for kompisen Boy Pablo, som han også har laget musikkvideoer for (bl.a. “Everytime” som er sett 39 millioner ganger på Youtube). Har laget egne kleskolleksjoner, og fant veien inn i den kreative bransje på utradisjonelt vis: Som 18-åring jobbet Fabio frivillig på Øyafestivalen, kun for å snike seg til et revolverintervju med Tyler, the Creator. Etter å ha hoppet over fire gjerder for å komme frem, fikk han intervjuet rapperen. Seansen ble filmet, og skulle snart bli en stor hit på nett. Eksportorganisasjonen Music Norway kåret Fabio til en av musikkbransjens største talenter under 30 år i 2020, det samme gjorde Bergens Tidende i 2021.


Kristian Berg

Kristian Berg har vært en etterspurt musikkvideo- og reklameregissør i mer enn 15 år. Han har skapt en lang rekke videoer for blant andre Karpe, Lars Vaular, Madcon, Tommy Tee ++.
Siden 2018 har Kristian jobbet som kreativ leder i MER som er Alan Walkers management. Gjennom musikkvideoer og annet innhold har Kristian skapt et komplekst cinematisk univers som engasjerer fans over hele verden på en rekke plattformer. Størst er Alans YouTube-kanal som nå har rundet 40 millioner subscribers, med forventning om stadig nytt og engasjerende innhold. I forbindelse med Alans videoer, har Kristian samarbeidet med bl.a Ava Max, Hans Zimmer, Sabrina Carpenter & Noah Cyrus.


Moderert av Ingrid Haugen Nonskar
Ingrid Haugen Nonskar (28) jobber til vanlig som content creator i ANTI Bergen. Hennes evige fascinasjon for visuelle og kreative prosjekter har gitt henne blod på tann, og med bakgrunn fra Vice Media, Red Bull Norge og NRK P3, har hun opparbeidet seg en god dose innsideinformasjon om hva som rører seg av kreative uttrykk der ute. Som tidligere musikkredaktør i Studentradioen i Bergen har hun selvfølgelig også et stort hjerte for musikkscenen i Bergen. Det blir både nordnorsk sjarm og fokus på den gode samtalen når denne jenta gjør et dypdykk i de visuelle profilene til dagens gjester.